Zweetvoeten stinken, maar deze tips helpen!

Zweetvoeten stinken, maar deze tips helpen!

Zweetvoeten kunnen erg vervelend zijn. Voor degene om je heen is het niet fijn, maar ook voor jezelf is het zeker niet leuk. Als je overmatig last hebt van zweetvoeten dan kan dit er zelfs voor zorgen dat je je gaat afzonderen. Je kunt in een sociale isolatie geraken en hier kun je mentaal behoorlijk onder lijden.

Als je last hebt van zweetvoeten dan is het dus logisch dat je daar graag zo snel mogelijk weer vanaf wilt. Uiteraard is goede hygiëne hierbij van essentieel belang. Toch kun je, ook als je heel schoon bent, last hebben van zweetvoeten.

De ene zweet meer dan de ander en de ene is gevoeliger voor zweetvoeten dan de ander. Zweetvoeten kunnen zelfs erfelijk zijn. Hoe je ook aan de zweetvoeten komt, hoe kom je weer van die nare voetengeur af?

Hoe zorg ik voor een aangename voetengeur?

Als zweet niet kan verdampen dan gaat het stinken. Dit komt voornamelijk door het boterzuur wat er vrijkomt bij het afbreken van het zweet. Dit zorgt dan ook voor de herkenbare kaasgeur als het om zweetvoeten gaat.

De eerste oplossing, of manier om dit tegen te gaan is dus om te zorgen dat het zweet kan verdampen. Draag hierom altijd goed ademend schoeisel en kies voor bijvoorbeeld bamboe sokken. Je kunt ook gebruik maken van speciale sokken en/of inlegzolen om zweetvoeten tegen te gaan.

Inlegzooltjes

Schoenen moeten naast ademen, ook kunnen rusten. Draag daarom de schoenen niet elke dag, of stop ze zelfs even in de vriezen om bacteriën te doden.

Een aangename voetengeur begint natuurlijk bij schone voeten. Was je voeten daarom goed en droog ze ook erg goed af! Je kunt voetenbadjes nemen met speciale producten tegen zweetvoeten, maar er zijn ook huis, tuin en keukenmiddeltjes tegen zweetvoeten. Ook oma weet raad over zweetvoeten, dus ga gerust eens op zoek naar tips.

Extreme zweetvoeten

Om je alvast een handje te helpen, voorzien wij je hieronder ook van een aantal tips voor een aangename voetengeur.

Heerlijke ruikende voeten

Schone voeten is het begin zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Niet alleen het wassen, maar ook het afdrogen is erg belangrijk.

Stap met droge, schone voeten in droge, schone sokken en schoenen. Als je wil kun je poeder in de sokken en schoenen strooien. Je kunt hierbij denken aan talkpoeder, maar er zijn tegenwoordig ook allerlei andere poeders, speciaal tegen zweetvoeten verkrijgbaar.

Doe gedurende de dag, je schoenen en sokken even een aantal minuten uit om je voeten te laten ademen en afkoelen.

Voor extreem zweterige, of stinkende voeten kun je ook kiezen om gebruik te maken van een zogenaamd voeten deodorant. Deze gebruik je net als onder je oksels, maar dan op je voeten, om onaangename geurtjes en overmatige transpiratie tegen te gaan.Als je last hebt van extreme zweetvoeten, dan heet dit hyperhidrosis. Je kunt een bezoek brengen aan je huisarts voor een diagnose en advies. In sommige gevallen kan de huisarts ervoor kiezen om medicatie voor te schrijven om de zweetneiging te onderdrukken

Voetenbadje

Laat een bericht achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.