Wat zijn de beste hulpmiddelen tegen zweetvoeten?

Wat zijn de beste hulpmiddelen tegen zweetvoeten?

Dit zijn de beste hulpmiddelen tegen zweetvoeten

Het is ontzettend onprettig voor de mensen die er last van hebben: zweetvoeten. Echter, niet enkel voor jezelf, maar ook je omgeving kan hier hinder van ondervinden. Doe je je schoenen uit wanneer je op visite bent, dan kan er een onaangename geur worden veroorzaakt. Gelukkig zijn er meerdere manieren om zweetvoeten en de bijkomende geur te verhelpen. Hieronder hebben wij een lijst opgesteld met de beste hulpmiddelen tegen zweetvoeten die je bij de drogisterij kunt aanschaffen. Bekijk hieronder wat de beste balsem, crèmes, poeder en sprays zijn.


De 2 beste balsems tegen zweetvoeten

#1 Gehwol Voetfrisbalsem 75ML

Gehwol Voetfrisbalsem is een goed product om van zweetvoeten af te komen. Het bevat natuurlijk pepermuntolie en menthol en beschermt, verfrist en verkoelt de voeten voor een langere periode. Verder helpt het bij een branderig gevoel van belaste voeten. 

Door één a tweemaal per dag de balsem toe te brengen zul je binnen een mum van tijd een positief effect ervaren. Breng de balsem toe op de voeten en vervolgens wrijf je je voeten in totdat er een dun laagje overblijft.

Gehwol Voetfrisbalsem bestaat onder andere uit Aziatische munt olie, lavendel, rozemarijn, kamille en geranium. 

DIT PRODUCT BESTELLEN

#2 Chi Eerste Hulp Balsem

Chi Eerste Hulp Balsem is een andere balsem dat je kunt gebruiken tegen zweetvoeten. De crème is wel wat duurder dan de Gehwol Voetfrisbalsem, maar kan ook gebruikt worden tegen andere kwaaltjes. Zo helpt het bij de verzorging van een gevoelige, jeukende of rode huid. Verder kun je ook (jeugd)puistjes en schaafwondjes goed genezen met deze balsem.

Chi Eerste Hulp Balsem bevat het BDIH-certificaat. Dit certificaat wordt toegewezen aan producten die voldoen aan de strenge Duitse norm voor natuurcosmetica. 

Het product ontvangt online veel positieve beoordelingen van gebruikers en daarom vinden wij dat het een vermelding heeft verdiend in dit artikel.

DIT PRODUCT BESTELLEN

De 2 beste crèmes tegen zweetvoeten

#1 Volatile Multi-creme

Volatile Multi-creme geeft op een natuurlijke manier hulp bij meerdere huidirritaties. Ook wanneer je last hebt van overmatig zweten kan Volatile Multi-crème een uitkomst bieden. Hoewel het eigenlijk is bedoeld voor zwetende handen, kan het ook worden gebruikt tegen zweetvoeten.

De crème heeft een basis van 100% pure jojoba, bijenwas, amandelolie en bevat daarnaast ook lavendel- rozenhout- petitgrain- en geraniumolie. Door het dun aanbrengen op je huid, zul je merken dat de zweetvoeten en zweethanden snel zullen verminderen.

DIT PRODUCT BESTELLEN

#2 Akileine Creme Anti-Transpiratie

Een ander hulpmiddel tegen zweetvoeten die je bij veel drogisterijen kunt aanschaffen is Akileine Creme Anti-Transpiratie. De anti-transpiratie crème van Akileine normaliseert en reguleert sterke voettranspiratie. Dit doet het zonder het transpireren te stoppen, maar neemt wel meteen onaangename geurtjes weg. Verder beschermt de crème de voeten en ondersteunt het de beschadigde huid te herstellen.

Akileine Creme Anti-Transpiratie is eenvoudig te gebruiken. Breng de crème tweemaal per dag aan voor een periode van veertien dagen. Let hier op dat je de crème goed op de voetzolen en tussen de tenen aanbrengt.

DIT PRODUCT BESTELLEN

De 5 beste poeder tegen zweetvoeten

#1 Akileine Voetpoeder Spray

Akileine Voetpoeder Spray is een aanrader voor wanneer je van je zweetvoeten en voetengeur af wilt komen. De spray absorbeert namelijk het klamme zweet en neemt direct zweetvoetengeur weg. Verder zorgt het ervoor dat de voethuid droog raakt. Vocht en natte voeten trekt namelijk bacteriën aan die voor de nare geur zorgt. Bij droge voeten heb je hier dus geen last van. Ook beschermt het de voeten om wrijving en opwarming te voorkomen.

DIT PRODUCT BESTELLEN

#2 Mentho 10 Mentholpoeder

Een andere verzorgende voetpoeder is Mentho 10 Mentholpoeder. Mentho 10 Mentholpoeder bevat natuurlijke menthol dat leidt tot een verkoelende en kalmerende werking. Verder heeft het een vochtabsorberende werking en wordt beschadigingen van de huid door de mentholpoeder voorkomen. Een ander groot pluspunt is dat het vrij van parfum is.

Naast het tegengaan van zweetvoeten kan de poeder ook gebruikt worden tegen koude voeten en bij een geïrriteerde klamme huid, bijvoorbeeld als gevolg van medicijngebruik. 

DIT PRODUCT BESTELLEN

#3 Gehwol Voetpoeder

Gehwol is een merk dat je meermaals tegenkomt in dit artikel. Ze leveren namelijk kwalitatief goede producten voor het verzorgen en verbeteren van de huid. 

Je kunt Gehwol Voetpoeder gebruiken om zweetvoeten te verminderen. Door het poeder op de voeten en tussen de tenen strooien wordt zweet geabsorbeerd en de onprettige geur geneutraliseerd. Ook kun je de poeder daarnaast in je sokken strooien voor een nog beter resultaat. Verder voorkom je door het aanbrengen van Gehwol Voetpoeder schimmel en blijven je voeten lekker fris. 

DIT PRODUCT BESTELLEN

#4 Mycosan Voet & Schoen Poeder

Mycosan Voet & Schoen Poeder kan worden gebruikt als behandeling tegen voetschimmel en kalknagels. De poeder zorgt ervoor je voeten fris en droog blijven, maar ook dat de kans op schimmel wordt geminimaliseerd. Droge voeten trekken namelijk minder bacteriën aan en hierdoor verklein je dus de kans op schimmel en stinkende voeten. 

Mycosan Voet & Schoen Poeder is eenvoudig aan te brengen. Begin met het aanbrengen van de poeder op je voeten en/of in je schoenen. Ook nadat je jouw schoenen hebt aangehad breng je opnieuw het poeder toe op je voeten en in de schoenen. Als extra beschermingen raden we je aan om het ook aan te brengen in de sokken.

Kortom, Mycosan Voet & Schoen Poeder is één van de hulpmiddelen waarmee zweetvoeten tot het verleden behoren.

DIT PRODUCT BESTELLEN

#5 Odaban Antitranspirant Voet- En Schoenpoeder

Door een kleine hoeveelheid voet- en schoenpoeder van Odaban in de schoenen aan te brengen, gaan je schoenen binnen een zeer korte tijd weer heerlijk ruiken. Wanneer je enkele dagen achter elkaar de poeder in de schoenen aanbrengt, merk je al een immens groot verschil. Zelfs de slechts ruikende wandel- en sportschoenen ruiken binnen zeven dagen weer als nieuw.

Redenen genoeg dus om Odaban Antitranspirant Voet- En Schoenpoeder op te nemen in onze lijst met de beste hulpmiddelen tegen zweetvoeten.

DIT PRODUCT BESTELLEN

De 3 beste sokken tegen zweetvoeten

#1 Best4feet Zilversokken

Op onze website hebben we al meerdere keren aangegeven dat het dragen van de juiste sokken een belangrijke rol speelt om zweetvoeten te verhelpen of voorkomen. Zo nemen bepaalde materialen beter vocht op dan andere. Eén van de beste sokken tegen zweetvoeten die je kunt aanschaffen is Best4feet Zilversokken. Een groot voordeel hiervan is dat je de zweetvoeten op een 100% natuurlijke manier bestrijdt. Dit in tegenstellingen tot sommige poeders, sprays en crèmes. De sokken van Best4feet maken gebruik van één van de oudste medicinale middelen, namelijk puur zilver. Het zilver is verwerkt in gepatenteerd zilvergaren. 

De sokken van Best4feet hebben meerdere pluspunten. Zo stopt het zweetvoetengeur in slechts een uur en helpt het effectief tegen schimmel. Verder bestrijden de sokken ook transpirerende voeten en activeren ze een natuurlijk warmte-evenwicht. De sokken zijn daarnaast ook te gebruiken tijdens het sporten en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

DIT PRODUCT BESTELLEN

#2 Naproz Airco Sokken

Deze damessokken hebben een hygiënische en verkoelende werking op de voeten. De sokken voorkomen daarnaast schimmel en creëert een voedingsbodem waar bacteriën zich niet prettig bij voelen. Hierdoor heb je geen last meer van zweetvoeten en stinkvoeten. 

Naast de Naproz Airco heeft het merk ook meerdere andere sokken tegen zweetvoeten. Ook voor mannen en kinderen zijn er meerdere sokken beschikbaar. 

DIT PRODUCT BESTELLEN

#3 Lucovitaal Bamboe Sokken

Andere sokken die zweetvoeten en nare geuren tegengaan zijn de Lucovitaal Bamboe Sokken. De sokken van Lucovitaal hebben meerdere pluspunten. Zo ademen ze goed dankzij de sterk ventilerende microgaatjes en voelen ze zachter aan dan cashmere. Ook zorgen ze uiteraard voor droge voeten en weren ze blaren door de vocht-resterende eigenschappen. Als laatst zijn de sokken duurzaam en op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. 

Kortom, redenen genoeg dus om Lucovitaal Bamboe Sokken een vermelding te geven. Daarnaast zijn de sokken ook zeer scherp geprijsd. 

DIT PRODUCT BESTELLEN

De 6 beste sprays tegen zweetvoeten

#1 Pedifresh Voetspray 

Bovenaan onze lijst met de beste sprays tegen zweetvoeten hebben we Pedifresh Voetspray geplaatst. De behandeling met de voetspray van Pedifresh bestaat uit twee fases, die zichten specifiek richten op de oorzaak in plaats van de geur te maskeren. Dit doet het door de geur veroorzakende bacteriën te doden. Bacteriën komen namelijk af op vochtige en natte voeten en om een milieu te creëren waar de bacteriën zich niet prettig bij voelen (droge huid), zul je ook geen last krijgen van zweetvoeten en stinkende voeten. 

De eerste fase van Pedifresh duurt veertien dagen en dient tweemaal per dag uitgevoerd te moeten worden. Als eerst was je je voeten en droog je ze goed af. Vervolgens pas je de spray één a twee keer toe aan de bovenkant van elke voet en drie of vier keer aan de onderkant van de voet. Het is ook belangrijk dat je de spray goed tussen de tenen aanbrengt. Breng als laatste de spray één of twee keer in elke schoen toe.

Na de veertien dagen kun je fase twee van de behandeling van Pedifresh gaan volgen.

DIT PRODUCT BESTELLEN

#2 Gehwol Voet En Schoen Deodorant Spray

Gehwol voetdeo is een verfrissende en langwerkende voetdeodorant en helpt tegen zweetvoeten. Daarnaast desinfecteert het de voeten en beschermt het tegen schimmel en andere infecties. Met de voetdeodorant van Gehwol breng je voorgoed een eind aan onaangenaam ruikende voeten, schoenen en sokken. 

Het gebruik van Gehwol is vrij simpel. Spuit de deodorant dagelijks op je voeten (ook goed tussen de tenen) en in je schoenen voor het optimale resultaat. Je kunt ook de andere producten van Gehwol proberen uit dit artikel. Gehwol brengt namelijk hoogwaardige producten op de markt die zorgen voor een gezondere huid. Zo hebben ze ook balsem en poeder die stinkvoeten verhelpen. Door het uitproberen kun jezelf ondervinden wat je het prettigst vindt en wat het beste werkt.

DIT PRODUCT BESTELLEN

#3 Scholl Fresh Step Schoenenspray

De Scholl Fresh Step Schoenenspray is een ander hulpmiddel om van je zweetgeur uit de schoenen af te komen. De schoenenspray bevat namelijk schimmelwerende en antibacteriële ingrediënten. Deze ingrediënten doden de schimmels en bacteriën die de geurtjes veroorzaken. 

Met schoenenspray van Scholl zorg je er dus voor dat je schoenen veel langer lekker blijven ruiken en hoef je je niet te schamen voor stinkende voeten wanneer je bij andere mensen op visite bent.

DIT PRODUCT BESTELLEN

#4 Spreemyk Voetenspray

De voetenspray van Spreemyk heeft dezelfde werking als de andere voetensprays uit deze lijst, namelijk het verfrissen van de voeten en transpiratie tegen te gaan. En net als de overige producten heeft ook deze voetenspray veel positieve beoordelingen gekregen. Verder zorgt de spray voor een gezondere voet hygiëne bij een gevoelige en rode huid.

DIT PRODUCT BESTELLEN

#5 Salt of the Earth Crystal Footspray

Salt of the Earth Crystal Footspray is een volledig natuurlijk voetenspray. De voetenspray houdt dagelijks je voeten lekker fris en beschermt tegen nare geurtjes. Dit komt doordat de voetenspray een samenstelling is van kalmerende radijswortel, aloe vera, natuurlijk salicylzuur, wilgenschors en verkoelende menthol. Daarnaast is het vrij van alcohol, aluminium, parabenen en triclosan.

Spuit de voetenspray op je schoenen en wrijf het vervolgens over je gehele schoenen in.

DIT PRODUCT BESTELLEN

#6 Akileine Vaporis Deo-Bioactief 

Akileine Vaporis Deo-Bioactief behoort volgens ons ook tot de beste voetenspray die er momenteel op de markt is. De Akileine Vaporis Deo-Bioactief regelt namelijk snel af met overmatig voettranspiratie en neutraliseert zweetlucht. Verder voorkomt het de geur van zweetvoeten. Dit komt dankzij de bacteriedodend middel, wat volledig natuurlijk is. Je kunt de voetenspray zowel gebruiken in de schoenen als op de kousen.

Kortom, Akileine Vaporis Deo-Bioactief is een ander effectief hulpmiddel tegen zweetvoeten en kunnen wij ook daarom deze voetenspray zeker aanraden om van je zweetvoeten af te komen.

DIT PRODUCT BESTELLEN

Het gebruik van schoenverfrissers 

Schoenverfrissers kunnen voor ons allemaal handig zijn. Na het sporten, wandelen of een lange dag werk kunnen je schoenen minder fris ruiken. Hiervoor hoef je geeneens last te hebben van overmatige transpiratie. Ook wanneer je schoenen voor een langere periode hebt, ruiken ze vaak minder fris dan net na de aanschaf. Wij hebben hier een lijst opgesteld met verschillende methodes voor frisse schoenen, waarvan schoenverfrissers er één van is. 

We hopen dat je wat aan bovenstaande lijst hebt gehad met handige hulpmiddelen tegen zweetvoeten. Zijn wij producten vergeten te vermelden die volgens jou echt een plek verdienen in deze lijst? Dan horen wij dit graag via een reactie hieronder. 

Laat een bericht achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.