Kun je stinkvoeten krijgen door eelt? 

Kun je stinkvoeten krijgen door eelt? 

Stinkvoeten, niemand zit erop te wachten maar we hebben ze waarschijnlijk allemaal wel eens gehad. De ene persoon transpireert een stuk meer dan de ander. Je lichaam zit vol met zweetklieren en je voeten zijn hier zeker geen uitzondering op. 

Het is dus heel normaal dat je voeten zweten. Als dit vocht echter nergens heen kan, dan is dit de ideale plek en klimaat voor bacteriën. Deze bacteriën gaan vervolgens aan de slag om het zweet aan te pakken, maar laten hier boterzuur voor achter. Dit is een van de afvalstoffen die ervoor zorgen dat je voeten naar kaas gaan ruiken. 

Als voeten zweten en dit zweet zich gewoon kan verdampen, dan is er niks aan de hand. Het zweet op zich stinkt namelijk niet. Zijn je voeten niet in de beste staat, dan heb je verhoogde kans op stinkvoeten. Ook kun je stinkvoeten door eelt krijgen. Hoe dat zit lees je hieronder. 

Stinkvoeten door eelt

Verhoogde kans op stinkvoeten door eelt

Zweet op zich stinkt heeft eigenlijk niet echt een geur. Zweet stinkt dus eigenlijk ook helemaal niet. Als het zweet zich niet kan verdampen, zullen de bacteriën die op je huid leven het zweet gaan afvoeren. De afvalstoffen die vrij komen zorgen voor de nare geur. 

Wat heeft eelt hiermee te maken? Dat zit zo: 
Het vochthuishouden moet voor de bacteriën optimaal zijn om ervoor te zorgen dat jouw voeten stinken. Denk aan een voedingsbron, warmte en vocht. Het zweet is vocht, jouw lichaamswarmte is warm genoeg en het eelt is de voedingsbron. Bacteriën kunnen zich razendsnel verspreiden in eelt en er dus voor zorgen dat jouw voeten binnen de kortste keren enorm stinken. Zodoende krijg je dus stinkvoeten door eelt. 

Enkel je voeten wassen is hier geen oplossing. De geur verdwijnt tijdelijk, maar bacteriën kunnen zich erg goed verstoppen in eelt en er zullen dan ook genoeg bacteriën achterblijven. Deze zullen het hele proces weer herhalen, waardoor je na het douchen ook gewoon weer stinkvoeten door eelt zult krijgen. 

Stinkend eet

Wat kan ik doen tegen stinkvoeten door eelt? 

Iedereen heeft wel eens zweetvoeten, maar bij veel mensen ruik je dit niet. Dit komt omdat het vocht goed weg kan, en er hierdoor geen bacteriën kunnen vormen. Eelt zorgt ervoor dat het vocht moeilijker weg kan en biedt bovendien de perfecte voedingsbron. 

Om stinkvoeten door eelt te voorkomen, kun je dus het beste voorkomen dat je eelt hebt. Je kunt regelmatig naar de pedicure, maar je kunt het ook thuis doen. Thuis kun je dit bijvoorbeeld na een voetenbadje doen die ervoor zorgt dat de eelt zacht wordt. Hier zijn pleisters en sokken voor. 

Heb je last van kloven? Dan is het van belang dat je het eelt laat verwijderen, waarna je je voeten insmeert met een speciale klovenzalf. 

Heb je last van likdoorns? Dan kun je gebruik maken van de speciale pleisters voor likdoorns. Likdoorns kunnen ook worden uitgesneden. 

Heb je last van voetschimmel? Dan dient deze eerst behandeld te worden. 

Als ondersteuning tegen stinkvoeten door eelt kun je gebruik maken van een spray of poeders. 

Stinkend voetenschimmel

Laat een bericht achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.