Alles over voetzorg bij de ziekte van Parkinson

Alles over voetzorg bij de ziekte van Parkinson

Parkinson is een chronische ziekte die vooral voor de oudere generatie voor veel problemen zorgt. In Nederland hebben momenteel ongeveer 10.000 mensen met Parkinson te maken. Vooral lopen en bewegen in het algemeen gaat vaak steeds moeilijker. Gelukkig is er tegenwoordig veel goede hulp. Lees hieronder alles over voetzorg bij Parkinson.

Stigma’s doorbreken: soa-testen thuis en het veranderende verhaal van seksuele gezondheid

Stigma’s doorbreken: soa-testen thuis en het veranderende verhaal van seksuele gezondheid

Op het gebied van de seksuele gezondheid hebben maatschappelijke stigma’s en taboes lange tijd een belemmering gevormd voor open gesprekken en proactieve gezondheidszorg. Er is echter een transformatieve verschuiving gaande, aangedreven door de stijgende populariteit van SOA-testen thuis. Deze innovatieve aanpak biedt niet alleen gemak en privacy, maar draagt ook bij aan het ontmantelen van eeuwenoude stigma’s die verband houden met seksuele gezondheid. Laten we onderzoeken hoe thuis testen op soa’s het verhaal hervormen, een cultuur van openheid bevorderen en individuen in staat stellen de leiding te nemen over hun welzijn.

Wat te doen tegen zweetvoeten in je schoenen? Onze tips!

Wat te doen tegen zweetvoeten in je schoenen? Onze tips!

Zweetvoeten kunnen een vervelend probleem zijn, vooral wanneer je favoriete paar schoenen eronder lijdt. Gelukkig zijn er effectieve manieren om zweetvoeten te voorkomen en je schoenen fris te houden. In dit artikel delen we waardevolle tips die niet alleen zweetvoeten verminderen, maar ook bijdragen aan het behoud van de levensduur van je schoenen. Laten we samen ontdekken hoe je je voeten fris houdt en onaangename geurtjes kunt voorkomen.

Last van een kalknagel? Lees hier over de behandeling!

Last van een kalknagel? Lees hier over de behandeling!

Een kalknagel, ook wel bekend als een schimmelnagel, kan erg vervelend zijn en het zelfvertrouwen aantasten. Het is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken krijgen. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om van dit probleem af te komen. In dit artikel zullen we de oorzaken van een kalknagel bespreken en de verschillende behandelingsmogelijkheden onder de loep nemen. Oorzaken van een kalknagel Een kalknagel wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie die de nagel aantast. Deze schimmel gedijt goed in een vochtige en warme omgeving, zoals in schoenen. Daarom komen kalknagels vaak voor bij mensen die veel zweten of die...

Een pedicure thuis zelf uitvoeren? Zo doe je dat!

Een pedicure thuis zelf uitvoeren? Zo doe je dat!

Leg je voeten in de watten met een pedicure die je thuis zelf uitvoert. Door het vele wandelen, het vochtige weer en een slechte voetverzorging hebben onze voeten de neiging om ruw te worden. Met een paar eenvoudige pedicure thuisproducten van Beez kun je echter makkelijk zelf een pedicure uitvoeren. Zo kan je met behulp van een nagelknipper, wattenschijfjes, nagellakverwijderaar, nagelriemcrème, een voetscrub en een vochtinbrengende crème al heel veel zelf doen.

Alles wat je moet weten over hyperventilatie

Alles wat je moet weten over hyperventilatie

Hyperventilatie is een aandoening waarbij iemand snel en oppervlakkig ademt, waardoor er te veel zuurstof in het bloed komt en te veel kooldioxide wordt uitgeademd. Dit kan leiden tot verschillende symptomen, zoals duizeligheid, tintelingen in de handen en voeten, hartkloppingen en angst. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over hyperventilatie. 

Overmatig zweten: dit kan je ertegen doen 

Overmatig zweten: dit kan je ertegen doen 

Om het probleem van overmatig zweten aan te pakken en te voorkomen, is een goede hygiëne het belangrijkste. Was je huid regelmatig en houd je lichaam goed gewassen. Je kunt ook antitranspiratiemiddelen gebruiken om het zweet te verminderen. Als je bepaalde stoffen gebruikt die je poriën kunnen verstoppen, zoals een vette moisturizer of foundation, kun je ook overmatig zweten voorkomen. Je kunt ook je dieet aanpassen. Zo kun je suiker, cafeïne en alcohol het beste vermijden. Als deze stappen niet helpen, kun je ook een arts raadplegen voor een medische behandeling. 

Last van zweetplekken: kies de beste deodorant voor jou  

Last van zweetplekken: kies de beste deodorant voor jou  

Je kunt op het internet veel informatie over deodorants vinden, maar het allerbelangrijkste is om uit te zoeken wat het beste werkt voor jou. Als je last hebt van zweetplekken, dan is het verstandig om een deodorant te kiezen die als doel heeft om te voorkomen dat je zweetplekken krijgt, zoals een aluminiumvrij of natuurlijk deodorant. Let er ook op dat je een deodorant kiest met een lange bescherming zodat je je de hele dag schoon en fris voelt. Probeer verschillende merken en vergelijk de prijzen totdat je vindt wat het beste werkt voor jou.