Dit zijn de 12 beste huismiddelen tegen zweetvoeten

Dit zijn de 12 beste huismiddelen tegen zweetvoeten

12 huismiddelen tegen zweetvoeten

Zweetvoeten, wat zijn de oorzaken, maar nog belangrijker, hoe kom je van zweetvoeten af? Op onze website lees je alles over de oorzaken, hoe je het kunt voorkomen en het verhelpen ervan. Zo lees je op Stopzweetvoeten.nl wat de beste hulpmiddelen tegen zweetvoeten zijn die je bij de drogisterij kunt bestellen. Echter, ook middelen die je al in huis hebt kunnen helpen bij het tegengaan van overmatig transpiratie en stinkende voeten.

Hieronder hebben wij de beste huismiddelen tegen zweetvoeten voor je op een rij gezet. 

Oorzaken waardoor je last krijgt van overmatig zweten

Overmatig zweten zorgt voor vochtige of natte voeten en dit is een broedplaats voor bacteriën. Bacteriën houden namelijk van vocht en natte plekken. Zweetvoeten, zweethanden of transpiratie onder de oksels heeft meerdere oorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn: warmte, overgewicht, verkeerde sokken, schade aan het sympathische zenuwen, stress en emotie, bepaalde aandoeningen, verkeerde schoeisel, werkzaamheden waarbij je veel staat en het gebruik van bepaalde medicijnen. Wil je hier meer over lezen? In dit artikel gaan wij dieper in over de oorzaken van zweetvoeten


Lavendelolie

Naast dat lavendelolie een zeer fijne geur heeft, bestrijdt het ook nog eens de bacteriën. Ook heeft het schimmelwerende eigenschappen die ervoor zorgen dat zweetvoeten worden tegengegaan. De lavendelolie doe je in combinatie met een voetenbadje en is heerlijk om na een dag werken te nemen. Door een paar druppels lavendelolie in een bak warm water aan te brengen en je voeten voor ongeveer twintig minuten in het water te laten rusten, heb je binnen vier a vijf dagen veel minder last van je zweetvoeten. Wij raden aan om dit ook ‘s ochtends te doen, dus tweemaal per dag.


Appelazijn 

Appelazijn ruikt dan wel een stuk minder aangenaam dan lavendelolie, maar is wel een huismiddel dat je van je zweetvoeten af laat komen. Net als lavendelolie combineer je dit met een voetenbad. Maak een voetenbad dat uit twee derde uit warm water bestaat en één derde uit appelazijn. Dompel ook hier je voeten voor ongeveer twintig minuten in het water. Naast dat het nare geuren tegengaat, is appelazijn ook goed om eventuele schimmels te verwijderen.


Citroen

Wat geldt voor appelazijn, geldt ook voor citroen. Echter, citroen heeft als groot voordeel dat het een stuk fijner ruikt. Meng een theelepel citroensap met baksoda en smeer het over je voeten. Laat het voor ongeveer dertig minuten intrekken en spoel het daarna af. Hierdoor zul je merken dat na enige tijd de zweetvoeten zullen verdwijnen of verminderen. 


Epsom zout

Epsom zout is goed voor het hele lichaam en dus ook voor de verzorging van je voeten. Zo is Epsom zout goed tegen pijnlijke voeten, maar voorkomt het ook vervelende geurtjes en bestrijdt het schimmel en andere infecties. Vul een halve emmer met warm water en voeg daar twee lepels Epsom zout aan toe. Doe ongeveer tien a vijftien minuten je voeten in een mengsel van warm water en Epsom zout. Dit kun je het beste ‘s avonds of op een ander moment doen wanneer je daarna geen sokken of schoenen aan hoeft te doen.


Zwarte thee

Een ander huismiddel tegen zweetvoeten dat erg goed werkt is zwarte thee. Dit komt doordat zwarte thee de bacteriën doodt die zweetvoeten en bijkomende geur veroorzaakt. Ook voorkomt zwarte thee dat bepaalde poriën overmatig zweet kunnen produceren. Het instructies zijn als volgt: kook twee zwarte theezakjes in drie kopjes. Voeg dit vervolgens toe aan een bak lauw water, zodat je een normale temperatuur creëert. Week je voeten voor de duur van ongeveer twintig minuten in het mengsel. Doe dit dagelijks voor een week lang en je zult na deze week groot verschil merken.


Aardappel 

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ook een aardappel kan worden gebruikt tegen zweetvoeten. Aardappelen kunnen namelijk goed vocht opnemen en is daarom ideaal om te gebruiken als anti-perspirant. Dit zorgt ervoor dat zweetklieren minder zweet kunnen produceren.

Wrijf een stukje aardappel over de gedeeltes van je voeten waar je zweet. Het neemt het zweet op, maar voorkomt daarnaast ook dat je nog meer gaat zweten.


Maizena

Een ander huismiddel tegen zweetvoeten en overmatig transpiratie op andere lichaamsdelen is maizena. Een tip is om het wat lekkerder te laten ruiken door het te combineren met talkpoeder. Dit is uiteraard optioneel, want de werking blijft hetzelfde. 

Zorg eerst dat je voeten droog zijn voordat je het toebrengt. Hierdoor gaat de maizena niet klonteren. Je kunt maizena ook toevoegen in je schoenen of sokken. Hiermee minimaliseer je het zweten nog meer.


Baking soda

Ook baking soda heeft een positief effect op vochtige en stinkende voeten. Baking soda, of zuiveringszout, neutraliseert de pH van zweet en doodt de bacteriën die de onprettige geuren veroorzaken. Voor elke liter water dat je gebruikt voor je voetenbad, voeg je één eetlepel baking soda toe. Laat je voeten hier ongeveer vijftien tot twintig minuten in weken. Wanneer je dit voor een week lang volhoudt, zul je een groot verschil ondervinden. 


Kokosolie

We hebben hierboven al heel wat hulpmiddelen tegen zweetvoeten voor je op een rij gezet, maar kokosolie mag zeker niet ontbreken in dit artikel. Door laurinezuur dat in kokosolie zit worden de bacteriën gedood. Dezelfde bacteriën die nare geuren en infecties veroorzaken. 

Masseer de kokosolie op de plekken waar je veel zweet. Zorg ook dat je tussen de tenen niet vergeet in te smeren. Blijf het masseren totdat de olie volledig is opgenomen in de huid. Let er wel op dat kokosolie vetvlekken in je kleding kunnen veroorzaken en hiervoor dus moet uitkijken. 


Listerine 

Voor wie denkt dat Listerine alleen goed is voor de mond heeft het fout. De mondspoeling kan ook worden gebruikt om de bacteriën op de voeten te doden en de voeten lekker te laten ruiken. Voeg een scheut van de kleurloze variant van Listerine aan lauw water toe en laat je voeten hier voor ongeveer vijftien minuten in weken. Het nadeel van Listerine is dat het wel een bijtend gevoel kan veroorzaken wanneer je wondjes hebt op je voeten. Heb je geen last van wondjes op je voeten? Dan kunnen we Listerine zeker aanraden om van je zweetvoeten af te komen.


Aluinpoeder

Een ander huismiddel tegen zweetvoeten is aluinpoeder. De bacteriën worden hier namelijk door geremd. Je kunt een lepel aluinpoeder in een kopje heet water mixen. Hiermee dien je de voeten goed te wassen, om ze daarna af te drogen. Als laatst kun je het aluinpoeder daarna los over de voeten strooien.


Veel water drinken

Ook genoeg water drinken kan het overmatig zweten verminderen. Wanneer je last hebt van zweetvoeten zal dit alleen niet genoeg zijn om het overmatig zweten en de stinkende geur te verhelpen, maar het zorgt er voor dat afvalstoffen sneller uit je lichaam worden afgevoerd. Dit heeft als gevolg dat je lichaam minder zweet.


Middelen bij de drogisterij 

Hierboven hebben wij 12 huismiddelen tegen zweetvoeten voor je opgesomd. We hopen dat dit werkt, maar je kunt er ook voor kiezen om hulpmiddelen tegen zweetvoeten bij de drogisterij aan te schaffen. Wij hebben de beste balsems, poeders, crèmes en voeten deo’s op een rij gezet. Dit hebben wij gedaan op basis van onze eigen ervaringen, maar hebben ook de ervaringen van andere gebruikers meegenomen in ons besluit.

Laat een bericht achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.