Een pedicure thuis zelf uitvoeren? Zo doe je dat!

Een pedicure thuis zelf uitvoeren? Zo doe je dat!

Leg je voeten in de watten met een pedicure die je thuis zelf uitvoert. Door het vele wandelen, het vochtige weer en een slechte voetverzorging hebben onze voeten de neiging om ruw te worden. Met een paar eenvoudige pedicure thuisproducten van Beez kun je echter makkelijk zelf een pedicure uitvoeren. Zo kan je met behulp van een nagelknipper, wattenschijfjes, nagellakverwijderaar, nagelriemcrème, een voetscrub en een vochtinbrengende crème al heel veel zelf doen.

Bereid je voeten voor

Pak een zachte nagellakverwijderaar van BeeZ. Indien het kan, kies er eentje zonder aceton. Aceton verzwakt namelijk de nagelbedden en droogt deze uit. Drenk vervolgens wat nagellakverwijderaar in een watje en ga ermee over je teennagels om oude nagellak, vuil, afzettingen en natuurlijke oliën van je nagels te verwijderen.

Week je voeten

Je voeten voorbereiden voor een pedicure doe je door deze te laten weken. Vul een bad of een met warm water en laat je voeten daar zo’n kwartiertje in weken. Ondertussen heb je de tijd om nog enkele foto ́s op Instagram te posten of te videobellen met familie of vrienden waar je anders nooit tijd voor hebt. Wil je jezelf nog meer verwennen? Voeg dan wat gedistilleerde azijn toe, een paar druppels tea tree-olie (om stinkende bacteriën te verdrijven) van Beez of een paar eetlepels Epsom-zout (om te helpen bij pijnlijke voeten). Je kunt er zelfs een paar schijfjes citroen in doen, die je nagelriemen en eelt helpen verzachten en je voeten ontsmetten.

Knip je nagels

Na je voeten geweekt te hebben, kun je deze zachtjes droog deppen met een handdoek. Wacht enkele minuten vooraleer je je tenen wil knippen en vijlen met de nagelknipper, nagelvijl en nagelknipper van Beez. Dat is namelijk makkelijker wanneer ze weer hard zijn geworden.

Knip je nagels niet te kort. Anders kunnen je tenen je een prikkend gevoel bezorgen veroorzaakt door een te blootliggende huid. Als je nagels op de gewenste lengte zijn geknipt met de nagelknipper kun je aan de slag met de vijl om de hoeken en randen in vorm te krijgen.

Gebruik olie

Breng een nagelriemcrème aan op de huid rond je nagels, en duw met een metalen nagelriemduwer je nagelriemen voorzichtig terug. Als je zelfverzekerd bent, knip dan de losgekomen huid rond je nagelriemen af met de knipper.

Breng vervolgens, ongeacht of je knipt of niet, nagelriemolie van Beez aan op de huid rond je nagels. Het helpt schade aan de nagelriem en de nagel te voorkomen, en het helpt je pedicure langer mee te gaan.

Verwijder dode huid

Nu je nagels helemaal verzorgd zijn en je klaar bent om ze een kleurtje te geven, is het tijd om je voeten even onder handen te nemen. Dompel je voeten opnieuw in het water en neem vervolgens een voetvijl of puimsteen van Beez bij de hand om voorzichtig heen en weer te gaan over je hielen, zolen en zijkanten van je voeten om alle dode huid en eelt te verwijderen. Het klinkt smerig, maar het geeft veel voldoening om alle schilfers van je nu gladde voeten te zien vallen. Onderzoek over eelt suggereert dat eelt uit zichzelf niet ervoor zorgt dat er meer druk op je voeten komt te staan, maar het verwijderen van eelt zorgt wel voor mooiere voeten.

Na het vijlen van eelt kun je je voeten nog een massage bezorgen. Gebruik een scrub van Beez en kneed je voeten, enkels en kuiten. Als je klaar bent, spoel je deze af met warm water, zorg ervoor dat er geen resten achterblijven in je nagelriemen of tussen je tenen, en dep ze droog met je handdoek. Geen scrub? Maak je eigen scrub met gelijke delen suiker en kokosolie.

Hydrateer en masseer

Je voeten hebben veel vocht verloren na het scrubben. Dit kun je weer aanvullen door voetcrème of lotion aan te brengen en je voeten en kuiten te hydrateren. Geef jezelf tijdens deze fase van de pedicure een kleine voetmassage voor een ultiem ontspannend gevoel dat je anders ook had ervaren bij een professional. Gebruik de rand van het bad of een stoel om je voet hoog te houden terwijl je de lotion overal aanbrengt. Je kan ook je kuiten nog eens onder handen nemen en eventuele knopen van je laatste training weg wrijven.

Lak je nagels

Maak je nagels en nagelriemen schoon met een wattenstaafje of een katoenen bal gedrenkt in nagellakverwijderaar van BeeZ om de achtergebleven oliën, die de nagellak kunnen aantasten, te verwijderen. Gebruik wat toiletpapier of een teenscheider om ruimte te maken tussen je tenen voordat je begint met het lakken van nagels.

Zet je voet op een stoel of zelfs op het toilet en breng met vloeiende bewegingen een base coat aan om een onderlaag te creëren waardoor de nagellak beter op je nagels blijft zitten.

Op zoek naar meer manieren om je voeten optimaal te verzorgen. Ontdek hier onze tips tegen zweetvoeten.

Laat een bericht achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.