Voeten die wel lekker ruiken

Voeten die wel lekker ruiken

Je moet er niet aan denken. Je komt ergens binnen en er wordt gevraagd of je je schoenen uit wil doen. Niet zo fijn als jij last hebt van zweetvoeten! Dit kan tot erg gênante situaties leiden die je liever zou vermijden.

Hoe fijn zou het zijn als jij je hier nooit zorgen om hoefde te maken? Wat als jij voeten had die gewoon altijd lekker ruiken?

Ook als je last hebt van overmatige zweetvoeten zijn er dingen die je hieraan kunt doen. Om het probleem op te lossen, is het belangrijk om te weten hoe het probleem is ontstaan. We vertellen je hieronder meer over zweetvoeten en een betere voetengeur voor iedereen.

Waarom krijg je zweetvoeten?

Je hele lichaam zit vol met zweetklieren en vooral in je voet zijn dit er erg veel. Het is dan ook logisch dat je van je voeten zweet. Hiernaast krijgen je voeten natuurlijk nogal wat te verduren en zitten ze bovendien de hele dag opgesloten.

Net als je oksels, kun je dus ook vanuit je voeten zweten. Als dit zweet nergens heen kan, komen de bacteriën die op je huid aanwezig zijn, in actie. Deze bacteriën zorgen er dan wel voor dat het zweet wordt afgevoerd, maar de afvalstoffen die hierbij vrijkomen, ruiken erg onaangenaam. Daar komt de echte bekende zweetgeur vandaan en waar dus een nare voetengeur van kan komen.

zweetgeur in schoenen

De hele dag een aangename voetengeur

Het is voor je voeten dus uitermate belangrijk dat ze gedurende de dag kunnen ademen. Ook is het erg belangrijk dat je je schoenen af en toe rust geeft. Trek je schoenen niet elke dag aan, laat ze een dag staan om tot rust te komen.

Draag sokken en schoenen die kunnen ademen en vermijdt zoveel mogelijk synthetische materialen. In de zomer zou een paar slippers of sandalen natuurlijk ideaal zijn, maar of je baas dit ook leuk vindt? Om toch te zorgen dat je voeten lekker blijven ruiken zijn er een aantal tips.

Trek je schoenen en je sokken tenminste 1 x per dag even uit! Laat je schoenen even 5 minuten afkoelen en ventileren. Een nare voetengeur kan ook van stinkschoenen komen!

Heb je nog steeds last van zweetvoeten? Dan kun je ook gebruik maken van antibacteriële sokken en inlegzolen te gebruiken.

Open schoenen

Hoe zorg ik dat mijn voeten lekker ruiken?

Een aangename voetengeur is fijn. Je hoeft je nooit druk te maken om je schoenen uit te doen bijvoorbeeld.

Het kan zijn dat je ondanks het goed droog en schoonhouden van je voeten, nog steeds last hebt van een nare voetengeur.

Hiervoor zijn gelukkig enorm veel middeltjes verkrijgbaar. Denk aan het gebruik van talkpoeder wat al enorm lang gebruikt wordt. Ook is Tea Tree olie goed voor je voeten. Je kunt je voeten hiermee wassen, insmeren of een voetenbadje van nemen.

Heb je niks in huis en wil je voorkomen dat je je straks dood moet schamen? Dan kun je ook nog bakpoeder gebruiken! Zorg ervoor dat je voeten helemaal droog zijn, poeder ze in en doe je sokken aan.

Aangename voetengeur

Laat een bericht achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.