Oma weet raad met jouw zweetvoeten

Oma weet raad met jouw zweetvoeten

Zweetvoeten, de ene heeft er eigenlijk altijd last van, de ander nooit en weer een ander heeft er soms last van. Niemand vindt het fijn om te hebben, maar ook niet om te ruiken. Als je last hebt van zweetvoeten dan is de kans ook groot dat je hier iets aan wil doen.

Dat je (soms) last hebt van zweetvoeten is echter niet zo gek. In je voet leven ongeveer zo’n 250.000 zweetklieren en het feit dat je voeten eigenlijk altijd opgesloten zitten helpt hier niet bij. Dankzij de vochtige en warme omgeving heb je snel kans op bacteriën die voor onaangename geurtjes kunnen zorgen.

Zweetvoeten is niks nieuws en bestaan al eeuwen, zodoende zijn er ook vele tips bekend om zweetvoeten te bestrijden. Er gaat echter niks boven de raad van oma! Oma weet raad over zweetvoeten, zoals oma natuurlijk overal verstand van heeft!

Oma weet raad over zweetvoeten

Oma weet raad over zweetvoeten is misschien nog wat rustig uitgedrukt. Oma maakt korte metten met eindeloze tips over zweetvoeten. We kunnen ze onmogelijk allemaal met je bespreken, zodoende hebben wij de populairste tips voor je uitgezocht.

Deze bespreken we hieronder met je:

Azijnwater:

Als je last hebt van zweetvoeten kun je na het douchen, je voeten insmeren met (zelfgemaakt) azijnwater. Een goedkoop middel dat ook geschikt is voor kinderen. De voeten worden schoner en de zweetvoeten kunnen zelfs geheel uitblijven.

Theebadje tegen zweetvoeten:

Heb je regelmatig last van zweetvoeten? Met deze tip wordt het een stuk minder! Elke avond, gedurende 1 week, een theebadje voor je voeten! Laat je voeten ongeveer een half uurtje in het theewater dobberen.

Stinkvoeten voorkomen

(Talk)poeder tegen zweetvoeten

Sommige mensen zweren bij deze tip en zeggen zelfs dat je hierdoor jarenlang van je zweetvoeten af bent; Was je voeten 2 weken lang, elke dag met koud water. Doe (talk)poeder in je sokken en trek ze aan.

Azijn met listerine

Maak een voetenbadje van een half kopje azijn en een half kopje listerine. Doe hier een kopje warm water bij en doe je voeten hier 15 minuten in. Dit helpt tegen zweetvoeten maar ook tegen dode huidcellen. Het resultaat zijn schone, geurloze en zachte voeten.

Stinkende schoenen

Stinken je schoenen omdat je last hebt (gehad) van zweetvoeten? Doe je schoenen dan een nachtje in de vriezer. Op deze manier dood je alle bacteriën die voor nare geurtjes zorgen. Ook het wordt het afgeraden om schoenen elke dag te dragen. Geef je schoenen een dag rust.

Oma weet raadt met zweetvoeten

Algemene tips om zweetvoeten te verhelpen of voorkomen

Oma weet raad over zweetvoeten gelukkig. Maar waarom zou je zweetvoeten niet gewoon proberen te voorkomen?

Ook daar zijn bepaalde tips voor, maar houd er wel rekening mee dat sommige mensen nu eenmaal last hebben van zweetvoeten. Deze tips om zweetvoeten te verhelpen zullen dan ook niet altijd bij iedereen perfect werken:

  • Draag altijd sokken in je schoenen. Inlegzooltjes van natuurlijk materiaal kan ook
  • Draag schoenen niet elke dag, geef je schoenen een dag rust
  • Draag cederhouten inlegzolen
tips voor zweetvoeten

Laat een bericht achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.