Zweterige voeten en schoenen

Zweterige voeten en schoenen

Zweetvoeten, wie kent en herkent de geur niet!? Liever niet natuurlijk, maar ook jij hebt er vast wel eens last van (gehad). Dat is overigens niet meer dan logisch. In je voeten zitten namelijk ongeveer 250.000 zweetklieren, verantwoordelijk voor zo’n kwart liter vocht per dag(!)

Dat je last hebt van zweterige voeten en schoenen is dus normaal, maar niet echt fijn. Als je voeten gewoon kunnen ademen dan zul je hier weinig last van ondervinden. Heb je slecht ademende schoenen en of sokken aan? Dan kan het zweet niet verdampen. De bacteriën die op je huid aanwezig zijn, gaan het zweet dan afbreken. Hier komt de nare geur vandaan; de afvalstoffen die vrij komen, ruiken erg onaangenaam.

Wat kun je doen tegen zweterige voeten?

Als je last hebt van zweterige voeten dan kan dit voor onaangename situaties zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje bij iemand thuis, waar je je schoenen uit moet doen. Als je zweetvoeten hebt dan doe je dit liever niet.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen tegen zweterige voeten. Zo is het erg belangrijk om ademend schoeisel te dragen en te kiezen voor sokken van natuurlijk materiaal. Ook kun je speciale antibacteriële sokken kopen.
Door goed ademend schoeisel te dragen kan het zweet makkelijk verdampen en kun je nare geurtjes voorkomen.

zweterige schoenen

Geef je voeten gedurende de dag ook een paar afkoelmomentjes. Als je op je werk bent, kies er dan voor om een paar momentjes van 5 minuten in te lassen om je voeten en schoenen even uit te doen. Zo kunnen je voeten even afkoelen en goed ademen.

Uiteraard is goede hygiëne van de voeten essentieel om nare geurtjes tegen te gaan. Was je voeten dus elke dag goed en droog ze goed af.

Als je nog steeds last hebt van zweterige voeten, dan kun je ook kiezen om gebruik te maken van zalf, sprays of een poeder.

sokken zweetschoenen

Wat kun je doen tegen zweterige schoenen

Schoenen nemen erg snel de nare geuren van zweetvoeten op. Als jij dan met schone voeten in deze schoenen gaat, dan zullen je voeten binnen de kortste keren ruiken, zonder dat ze echt gezweet hebben. De bacteriën in je schoenen blijven dan ook gewoon achter als je de schoenen uitdoet.

Het is het beste om niet elke dag dezelfde schoenen te dragen. Je moet je schoenen ook wat rust geven. Je kunt je schoenen ook even in de vriezer doen na het dragen. Zo zorg je ervoor dat de bacteriën die in je schoenen achterblijven, doodgaan.

Om zweterige voeten en schoenen tegen te gaan kun je ook gebruik maken van speciale inlegzolen. Denk aan inlegzolen van cederhout. Deze zijn gemaakt van natuurlijk materiaal en neutraliseren eventuele nare geurtjes in de schoenen.

Heb je echt overmatig last van zweetvoeten, dan kun je altijd nog kiezen voor middeltjes tegen zweetvoeten. Als niks meer helpt, dan kun je uiteindelijk ook nog kiezen om een behandeling tegen zweetvoeten te ondergaan. Dit gebeurt met behulp van botox injecties.

oorzaken zweterige voeten

Laat een bericht achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.